Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sinopsis Drama Kelmarin Cinta

Info Drama Kelmarin Cinta

Sinopsis Drama Kelmarin Cinta


Sinopsis Drama Kelmarin Cinta - Nantikan Drama Kelmarin Cinta menampilkan pelakon seperti Shukri Yahaya, Reen Rahim, Intan Ladyana, Sharifah Husna, Aishah Azman dan ramai lagi. 

Drama Kelmarin Cinta merupakan drama bersiri 26 episod arahan Jamal Khan. Disiarkan bermula 13 April, setiap Isnin hingga Jumaat pukul 10 malam di TV Okey.


Judul : Kelmarin Cinta

Episod : 26

Tarikh Tayangan : 13 April 2021

Waktu Siaran : Isnin-Jumaat, 10:00 Malam

Siaran Tv : Tv Okey (Rtm)

Penulis Skrip : Azlina Pa'wan, Nana Khalil

Pengarah : Jamal Khan

Produksi : Cinema Stage Production Sdn Bhd

Pelakon : Shukri Yahaya, Reen Rahim, Intan Ladyana, Sharifah Husna, Aishah Azman, Amir Nafis, Azri Sabri, Liza Abdullah, Zaidi Omar, Jasmin Hamid, Zaefrul Nordin, Anne Abdullah, Hafidzuddin Fazil, Halmey Hamdah, Azza Elite, Emelda Rosemila, Faizul Syaharin, Irfan Danial, Yasmine Aurora Berlakon Sebagai  Delaila


Watak Pelakon Drama Kelmarin Cinta


Shukri Yahaya Berlakon Sebagai  Azhar & Azman

Reen Rahim Berlakon Sebagai  Wan Nur

Intan Ladyana Berlakon Sebagai  Jamilah

Sharifah Husna Berlakon Sebagai  Aishah

Aishah Azman Berlakon Sebagai  Amira

Amir Nafis Berlakon Sebagai  Adi

Azri Sabri Berlakon Sebagai  Taufik

Liza Abdullah Berlakon Sebagai  Mak Kiah

Zaidi Omar Berlakon Sebagai  Pak Osman

Jasmin Hamid Berlakon Sebagai  Pn Fatimah

Zaefrul Nordin Berlakon Sebagai  En Jalil

Anne Abdullah Berlakon Sebagai  Pn Zakiah

Hafidzuddin Fazil Berlakon Sebagai  Uncle Shahir

Halmey Hamdah Berlakon Sebagai  En Halim

Azza Elite Berlakon Sebagai  Wan Nur Dewasa

Emelda Rosemila Berlakon Sebagai  Jamilah Dwasa

Faizul Syaharin Berlakon Sebagai  Taufik Dewasa

Irfan Danial Berlakon Sebagai  Azman Kecil

Yasmine Aurora Berlakon Sebagai  Delaila


OST Drama Kelmarin Cinta

Judul: Kelmarin Cinta

Composer : Amy Nawari

Singers : Aepul Roza & Mimie Haris


Sinopsis Drama Kelmarin Cinta

Kisah percintaan tiga segi antara sahabat sejak kecil. Pelbagai konflik terjadi dalam usaha Taufik untuk mendapatkan cinta meskipun terpaksa mengorbankan perasaan sahabatnya. 


Kelmarin Cinta memberitahu kira-kira dua sahabat karib, Wan Nur (Reen Rahim) dan Mila (Intan Ladyana) yang berkawan sejak zaman kanak-kanak. Mila berasal dari keluarga dan lembut manakala Wan Nur berasal dari keluarga sederhana dan tomboi.


Masalahnya berlaku apabila Taufik (Azri Sabri), kakak Mila yang baru pulang dari luar negara telah jatuh cinta dengan Wan Nur dan ini mengecewakan Mila yang sudah lama membengkak perasaan buat Taufik.


Wan Nur tidak berminat untuk membuat cinta dan apabila dia mengetahui tentang perkara ini dari Mila, dia cuba untuk mengelakkan melihat Taufik. Tetapi sudah tiba masanya untuk Taufik tinggal di rumah Mila untuk masa yang lama.


Tidak ketinggalan masalah Wan Nur dan Taufik, Mila menjadi semakin tamak apabila ibu bapanya meminta menerima panggilan daripada Pak Long untuk anaknya Azhar (Shukri Yahaya).


Pak Long Mila telah tinggal di luar negara sejak sekian lama sebelum membuat keputusan untuk pulang ke Malaysia dan tinggal di Cameron Highland. Encik Long bimbang bahawa Azhar sedang mencari isteri bukan Melayu kerana dia mahu berkahwin dengan Azhar dan Mila selain menutup hubungan mereka dengan keluarga.


Apabila Encik Long menjemput Mila ke Cameron Highland, beliau mula membuat perancangan dengan Wan Nur untuk menukar identiti mereka. Sebelum itu Mila pernah menukar fotonya bersama Wan Nur So Pak Long berpendapat Wan Nur adalah Mila.


Misi mereka adalah untuk menjaga Azhar daripada jatuh cinta dengan Mila aka Wan Nur dan pelan pemadanan tidak berlaku dengan watak Rough Wan Nur kelihatan seperti mudah untuk melengkapkan misi.


Tetapi satu lagi perkara berlaku apabila Encik Long gembira dengan Wan Nur apabila gadis itu pandai memasak dan rajin supaya dia dapat memenuhi ciri-ciri wanita Melayu yang Encik Long mahu sebagai menantunya.


Bolehkah Azhar menerima Wan Nur dan bersetuju dengan rancangan bapanya sedangkan hatinya masih belum menerima kehilangan kekasihnya?


Gambar Pelakon Drama Kelmarin Cinta


Sinopsis Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta

Drama Kelmarin Cinta
Drama Kelmarin Cinta


Post a Comment for "Sinopsis Drama Kelmarin Cinta"