Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sinopsis Drama Scammer Astro Ria

Sinopsis Drama Scammer Astro Ria
Sinopsis Drama Scammer Astro RiaSinopsis Scammer 

Saksikan drama bersiri bertajuk Scammer lakonan Kamal Adli, Siti Saleha dan Fasha Sandha akan mula ditayangkan pada 24 Mei 2021, setiap Isnin hingga Khamis jam 11 malam hanya di Astro Ria.


Judul : Scammer

Episod : 20

Tarikh Tayangan : 24 Mei 2021

Waktu Siaran : Isnin-Khamis, 11:00 Malam 

Siaran Tv : Astro Ria

Idea Asal : Fazli Hj Baharom, Sham Hashim

Penulis Skrip : Sham Hashim, Amin Shakib, Azril Hamzah, Shida Zali

Pengarah : Norhanisham Muhammad (Labu)

Produksi : Radius One Sdn Bhd


Pelakon Drama Scammer

Kamal Adli, Siti Saleha, Fasha Sandha, Arash Mohamad, Hasnul Rahmat, Jay Iswazir, Didie Alias, Brian Chan, Chew Kin Wah, Muaz Fitri, Wan Raja, Megat Sharizal, Tony Eusoff, Aireen Riana, Kak Girl, Uchee Fukada, Wan Raja, Mizie Ahmad, Amanda Misbun, Rahim Jailani, Nor Albaniah 


Watak Pelakon Drama Scammer

Kamal Adli Berperan Sebagai Joe

Siti Saleha Berperan Sebagai Amy

Fasha Sandha Berperan Sebagai Nisa

Arash Mohamad Berperan Sebagai Razman

Hasnul Rahmat Berperan Sebagai Darus

Jay Iswazir Berperan Sebagai Fawaz

Didie Alias Berperan Sebagai Lina

Brian Chan Berperan Sebagai Leon

Chew Kin Wah Berperan Sebagai Wong

Muaz Fitri Berperan Sebagai Kahar

Tony Eusoff Berperan Sebagai Malik

Megat Sharizal Berperan Sebagai Jay Rahman

Faizul Syaharin Berperan Sebagai Naim

Wan Raja Berperan Sebagai Inspektor Aqil

Mizie Ahmad Berperan Sebagai Inspektor Kamal

Amanda Misbun Berperan Sebagai Akmal

Rahim Jailani Berperan Sebagai Haji Tapah 

Kak Girl Berperan Sebagai Cik Suri 

Nor Albaniah Berperan Sebagai Kak Nab 

Nadia Brian Berperan Sebagai Tania


Lagu Tema  (OST) Drama Scammer 

Duit - Meerfly

Emosi - Benzoloo feat Khodi


Sinopsis Scammer

Johari atau Joe, ialah seorang Anti Money Laundering Analyst di sebuah bank antarabangsa di Kuala Lumpur. Kerjanya ialah memantau dan melapor kegiatan ‘money laundering’ di kalangan pemegang akaun bank tempatnya bekerja. Selepas dibuang kerja, Joe mula terdesak untuk mencari duit. Joe bertemu semula dengan kekasih lamanya, Amy, seorang peguam bela penjenayah yang terkemuka.


Amy mahu gunakan kepakaran Joe dalam selok belok perbankkan dan ‘money laundering’ untuk pindahkan duit kliennya yang cuba lari dari kadar cukai yang tinggi. Tergoda dengan tawaran gaji yang tinggi, Joe setuju bekerja dengan Amy. Melalui kepakaran Joe, klien mereka dapat pindahkan duit keluar negara tanpa dikesan oleh Bank Negara. 


Kepakaran Joe dan kecekapan Amy mula dapat perhatian Wong, ketua kongsi gelap besar KL yang mempunyai rangkaian kegiatan jenayah seperti pelacuran, dadah, pinjaman wang dan judi. Wong arahkan Joe dan Amy ‘cuci’ duit perniagaan haramnya yang bernilai ratusan ribu setiap bulan. 

Joe dan Amy terima ‘job’ itu. Mereka mula terima dan ‘cuci’ duit-duit haram itu. Tetapi kegiatan mereka mula dihidu polis yang bernama Darus dan Tahir. Darus ugut akan tangkap Joe jikalau dia enggan beri kerjasama. Khuatir dipenjarakan, Joe dedahkan maklumat dan lokasi duit-duit haram Wong disimpan.


Tanpa disangka-sangka, Darus dan Tahir adalah penipu yang menyamar menjadi polis dan situasi tambah gawat apabila semua duit halal milik Wong telah hilang dicuri. Nyawa Joe dan isterinya dalam bahaya. Wong beri Joe masa 48 jam untuk cari semula wangnya yang telah hilang itu!Sinopsis Scammer Episod 1

Nisa bakal bersalin dan Joe terdesak untuk mencari duit. Joe dibuang kerja kerana membuat satu transaksi permindahan duit secara tidak sah. Sementara itu, Amy terpaksa berpindah ke KL apabila nyawanya diancam bahaya. Amy menawarkan pekerjaan kepada Joe melakukan pengubahan wang haram dengan gaji berlipat kali ganda.


Sinopsis Scammer Episod 2

Joe terima tawaran kerja Amy. Mereka perlu hantar duit rasuah klien ke Indonesia. Amy arahkan Joe untuk tukar duit klien kepada USD dan ketika lakukan kerja pertukaran itu, nyawa Joe diancam bahaya.


Sinopsis Scammer Episod 3

Amy terus terang pada Joe tentang kerjanya. Joe mahu tarik diri kerana tidak mahu terlibat dalam jenayah. Tetapi selepas menyedari gaji yang akan diterimanya amat lumayan, Joe mula gelap mata.


Sinopsis Scammer Episod 4

Nisa terkejut bila dapat tahu Joe tidak lagi kerja di bank. Tetapi Joe terpaksa rahsiakan dia kerja dengan Amy. Qina, mahu Amy dan Joe cuci duit haram dari aktiviti Macau Scam.


Sinopsis Scammer Episod 5

Joe gunakan filem Jay Rahman untuk dapatkan dana 'crowdfunding' bagi mencuci duit Macam Scam Qina. Joe dan Amy mula terancam apabila dapati mereka kini dalam pemerhatian polis bernama Darus.


Sinopsis Scammer Episod 06

Taukeh Wong sedar Amy ejen cuci wang yang berpengaruh. Lalu dia mahu Amy cuci duit untuknya pula. Tapi Joe pula tidak setuju untuk mereka libatkan diri dengan cuci duit samseng besar seperti Wong.


Sinopsis Scammer Episod 7

Joe dan Amy berusaha untuk cuci duit untuk Taukeh Wong melalui seorang usahawan produk kesihatan. Manakala Nisa pula, terkejut bila dapat tahu Joe bekerja dengan Amy, bekas kekasihnya dahulu.


Sinopsis Scammer Episod 8

Crowdfund filem Jay Rahman mendapat sambutan sehingga pihak agensi kerajaan mahu bertemu dengan Qina untuk berbincang lanjut. Disebabkan Jay Rahman tidak dapat hadir, Amy dan Joe perlu menyamar jadi produser.


Foto Pelakon Drama Scammer


Sinopsis Drama Scammer Astro Ria

Foto Pelakon Drama Scammer

Foto Pelakon Drama Scammer

Foto Pelakon Drama Scammer

Foto Pelakon Drama Scammer

Foto Pelakon Drama ScammerPost a Comment for "Sinopsis Drama Scammer Astro Ria"