Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sinopsis Drama Ratu Ten Pin

 

Nantikan drama bersiri  Ratu Ten Pin mengetengahkan penceritaan bertemakan sukan boling. Drama 16 episod ini mendapat sentuhan Azman Yahya serta Rozse Faisal dan Chinta Adeesha selaku penulis skrip. 

Drama Ratu Ten Pin menampilkan  lakonan Syaidatul Afifah iaitu bekas pemain kebangsaan berlakon bersama bersama Elisya Sandha dan Fify Azmi selaku teraju utama drama. 

Drama Ratu Ten Pin akan bersiaran mulai 28 Jun 2021 pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 11.00 malam di Astro Ria (104) serta turut boleh distrim menerusi aplikasi Astro GO dan platform On Demand.


Judul : Ratu Ten Pin

Episod : 16

Tarikh Tayangan : 28 Jun 2021

Waktu Siaran : Isnin Hingga Khamis, 11:00 Malam

Siaran Tv : Astro Ria (104)

Penulis Skrip : Rozse Faisal, Chinta Adeesha

Pengarah : Azman Yahya (Jinggo)

Produksi : Js Pictures Sdn Bhd


Pelakon Drama Ratu Ten Pin

Elisya Sandha, Syaidatul Afifah, Fify Azmi, Nazim Othman, Sheila Rusly, Hazeeq Dean, Nasz Sally, Eizlan Yusof, Aleeza Kasim, Esma Daniel, Lisdawati


Watak Pelakon Drama Ratu Ten Pin


Elisya Sandha Berlakon Sebagai Norma

Syaidatul Afifah Berlakon Sebagai Sandra

Fify Azmi Berlakon Sebagai Reezs

Hazeeq Dean Berlakon Sebagai Khalid

Nazim Othman Berlakon Sebagai Arief 

Sheila Rusly Berlakon Sebagai Maria

Nasz Sally Berlakon Sebagai Nurin

Eizlan Yusof Berlakon Sebagai Dato' Idris

Aleeza Kasim Berlakon Sebagai Datin Marissa

Esma Daniel Berlakon Sebagai Razak

Lisdawati Berlakon Sebagai Maznah


Lagu Drama Ratu Ten Pin

KRU - Kuasa Juara


Sinopsis Ratu Ten Pin

Kisah ini mengibarkan tiga wanita muda dari latar belakang keluarga yang berbeza, mengejar gelaran ratu tenpin Negeri. 


Walaupun datang dari keluarga berpendapatan rendah, zaman kanak-kanak Norma dipenuhi dengan botol kaca kosong dan kelapa yang dijadikan permainan boling. Kerana dia sentiasa pandai boling, dia dikenali sebagai pemain boling yang sangat berbakat di kalangan rakan-rakannya di kampung. Ketika membesar, dia berpindah ke Kuala Lumpur bersama rakan baiknya dan mula berusaha membantu keluarga itu menampung kos di kampung. Nasib Norma berubah apabila dia menjejakkan kaki buat kali pertama di tengah-tengah permainan boling. 


Reesz, yang berasal dari keluarga sederhana, dilahirkan dan dibesarkan di Kuala Lumpur. Sebagai anak perempuan kepada bekas juara boling, Maznah mempunyai harapan tinggi untuk Reesz mengikuti jejak langkahnya. Walau bagaimanapun, Reesz lebih berminat dengan reka bentuk grafik dan permainan mudah alih.


Di rumah, Reesz berhadapan dengan keganasan rumah tangga ketika bapanya masih bergelut untuk menerima hobi ibunya boling sehingga berasa diabaikan. Pergaduhan itu berlangsung sehingga melibatkan keganasan fizikal. Reesz membuat keputusan untuk belajar bermain boling untuk menggembirakan ibunya. 

Dilatih secara profesional, Sandra mempunyai pengalaman paling banyak di kalangan tiga daripada mereka dan telah memenangi kejohanan boling bawah umur kebangsaan. Membesar dengan gaya hidup mewah, dia terbiasa untuk mendapatkan apa yang dia mahu.


Dia merasakan dia layak dipilih untuk skuad boling negara walaupun persembahannya tidak konsisten. Pendirian beliau dan agenda tersembunyi boleh menjadi penghalang untuk melemahkan prestasinya dalam skuad boling negara. 


Untuk memenangi gelaran "Ratu Ten Pin" tidak semudah itu untuk menang. Ketiga-tiga wanita muda itu bertanding walaupun terpaksa menangani konflik masing-masing pada masa sama.


Foto Pelakon Drama Ratu Ten Pin


Sinopsis Drama Ratu Ten Pin

Drama Ratu Ten Pin

Drama Ratu Ten Pin

Drama Ratu Ten Pin

Drama Ratu Ten Pin

Drama Ratu Ten Pin

Pelakon Drama Ratu Ten Pin

Pelakon Drama Ratu Ten Pin

Pelakon Drama Ratu Ten PinPost a Comment for "Sinopsis Drama Ratu Ten Pin"