Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I-Tanggang Mother Of All Lies - Sinopsis

I-Tanggang Mother Of All Lies

I-Tanggang Mother Of All Lies
I-Tanggang Mother Of All Lies - Sinopsis


Drama siri premium Astro Original bertuk I- Tanggang Mother Of All Lies I-Tanggang Mother Of All Lies akan tanyang di Astro Citra mulai 13 September 2021, setiap Isnin pukul 9 malam.


Info I-Tanggang Mother Of All Lies

Info I-Tanggang Mother Of All Lies • Judul : I-Tanggang Mother Of All Lies
 • Episod : 12
 • Tarikh Tayangan : 13 September 2021
 • Waktu Siaran : Isnin, 9:00 Malam
 • Siaran Tv : Astro Citra
 • Pengarah : Wan Hasliza Wan Zainuddin, Alak Idle, Rashidi Ishak
 • Produksi : Kl Motion Pictures


Pelakon I-Tanggang Mother Of All Lies

Pelakon I-Tanggang Mother Of All Lies


 1. Sherie Merlis
 2. Faizal Hussein
 3. Danish Hazri
 4. Aiman Badrul
 5. Amanda Misbu
 6. Emma Sofe
 7. Nadhir Nasar
 8. Yuyun Hikmah
 9. Dato Rahim Razali
 10. Rashid Salle
 11. Pushpa Narayan
 12. Andy Teh
 13. Wan Raja
 14. Emelda Rosemila
 15. Zul Huzaimy
 16. Haeriyanto Hassan
 17. Azlan Komeng


Sinopsis I-Tanggang Mother Of All Lies

Sinopsis I-Tanggang Mother Of All Lies


Drama ini mengisahkan tentang Khalil Rayyan atau Khay penghidap kanser yang memerlukan kerusi roda untuk bergerak. Erma, ibu kepada Khay merupakan seorang influencer (pempengaruh) media sosial, penulis buku dan penjual minyak aromaterapi yang berjaya. 

Pada majlis pelancaran bukunya, Erma membuat pengumuman yang Khay hanya ada masa enam bulan untuk hidup. Berita ini sangat mengejutkan Khay. Adakah dia betul-betul akan mati dalam masa enam bulan? Rahmat, ayah kepada Khay dan Doktor Nini, salah seorang bekas doktor Khay juga meragui berita tersebut.

Setelah sekian lama tidak berjumpa, Rahmat menghadiahkan sebuah telefon bimbit kepada Khay tanpa pengetahuan Erma. Dengan menggunakan telefon tersebut, Khay berjumpa dengan dua rakan dalam talian, Royal E (Esra) dan CapeqRyder (Syafiq) dan menubuhkan kumpulan ‘group chat’ bernama I- Tanggang.

Sementara itu, kehidupan Syafiq juga dilanda konflik apabila terpaksa mengambil alih tugas ibu bapanya untuk menjadi ketua keluarga dengan bekerjasama sebagai ‘rider’ penghantar bagi menyara hidup mereka terutamanya lima orang adiknya yang masih kecil. 

Ini menyebabkan Syafiq mula rasa benci terhadap ibu bapanya yang tidak bertanggungjawab. Sementara itu, Esra pula terlalu dimanjakan sehingga dia tidak mempunyai sifat kemanusiaan. 

Apabila Esra dan Syafiq mendapat tahu yang Erma memalsukan penyakit Khay dan cuba membunuhnya, Esra bersama Syafiq membuat rancangan untuk menyelamatkan Khay. Namun, perancangan itu akhirnya memakan diri mereka sendiri.

Filem Malaysia I-Tanggang: Motje of All Lies baru-baru ini menjadi perbualan umum. Filem ini adalah drama bersiri TV Malaysia yang mempunyai total 12 episod.

Tonton I-Tanggang: Drama Mother of All Lies Malaysia mengenai Ibu dan Anak dengan Kanser

Drama yang diarahkan oleh Wan Hasliza Wan Zainuddin, Wan Alauddin Wan Zainuddin, dan Rashidi Ishak, telah ditayangkan sejak 13 September 2021.

Bagi anda yang ingin menonton siri drama I-Tanggang, anda boleh mengaksesnya di saluran Astro Citra. I-Tanggang: Mother of All Lies menceritakan kisah pesakit mental yang menghidapi Sindrom Munchausen oleh Proxy (MSBP).

Mungkin ada di antara anda yang tidak biasa dengan sindrom MSBP. Harap maklum bahawa Sindrom Munchausen adalah keadaan apabila seseorang menggambarkan dirinya menderita penyakit.

Sementara itu, MSBP lebih cenderung berada dalam keadaan seseorang di bawah jagaannya mempunyai penyakit yang sengaja dibuat. Drama bersiri I-Tanggang itu sendiri diilhamkan oleh kisah seorang ibu di Amerika Syarikat.

Di mana dia menggunakan anaknya untuk mendapatkan simpati orang ramai yang dia gunakan untuk memenuhi kehendaknya. I-Tanggang dimainkan oleh Sherie Merlis sebagai Erma, dia adalah seorang yang berpengaruh, pengarang buku.

Dalam pelancaran bukunya, Erma mengatakan bahawa anaknya Khalil Rayyan / Khay (Danish Hazriq) mempunyai enam bulan untuk hidup. Mendengar pengumuman dari ibu itu, Khay terkejut dan orang-orang di sekelilingnya.

Khay sendiri menghidap barah dan menggunakan kerusi roda untuk berjalan. Sejak itu, Khay aktif dalam kumpulan sembang bernama I-Tanggang yang diciptakannya untuk berkomunikasi dengan rakan maya, Royal E (Esra-Emma Sofia) dan Capeq Ryder (Sayfiq-Nadhir Nasar).

Kedua-dua rakan Khay mempunyai masalah mereka sendiri dalam hidup. Syafiq sangat membenci ibu bapanya kerana dia merasakan mereka tidak bertanggungjawab.

Di mana ibu bapa Syafiq mengharapkan dia menyara keluarganya dan bekerja sebagai pemandu. Sementara itu, Esra kehilangan sifat penyayang kerana dia sering dimanjakan oleh ibu bapanya.

Dari kumpulan itu, rakan-rakan Khay mengetahui tentang tindakan Erma memalsukan penyakit itu. Oleh itu, Syafiq dan Esra mempunyai rancangan untuk menyelamatkan Khay.

Penulusuran terkait: si tanggang, pemain mama mama milenial, film mama mama milenial, film mama milenial, film mama mama milenial full episode, berapa episode mama mama milenial, drama tanggang ayu, asal usul cerita si tanggang.

mother of all lies full movie, a mother's lie cast 2021, mother of all lies lifetime, mother of all lies plot, a mother's lie lifetime imdb, mother lies, a mother's lie lifetime movie, a mother's lie movie 2021.

film i-tanggang, film i tanggang on astro go, emma sofea i tanggang, i tanggang pemeran, film i-tanggang malaysia, pemain i tanggang, si tanggang full movie sub indo, i tanggang astro

Post a Comment for "I-Tanggang Mother Of All Lies - Sinopsis"